Opskrift på mandelmælk

Mandelmælk er noget af det letteste at lave. Det smager himmelsk og er samtidig ideel til at sænke kolesteroltallet. Mandelmælken styrker muskler og knogler og er antioxiderende.

Det skal du bruge:

  • 150g mandler
  • 6 dl vand
  • 3 dadler uden sten (kan undlades)
  • 1 knsp salt
     

Mælken bliver bedst, hvis mandlerne udblødes i vand i 6-8 timer inden brug og derpå afdryppes. Du behøver ikke smutte mandlerne.

Purer alle ingredienserne i en blender til mælken er cremet og jævn. Hæld mælken gennem en finmasket si eller et rent klæde inden brug og pres mandlerne grundigt sammen. (du får en lækker klump mandel mel i overskud, som du kan bage med) 

Kom den skønne mælk på flaske. Opbevares på kål i lufttæt beholder/flaske. Kan holde sig frisk i 4 dage i køleskabet.

S. Prøv samme opskrift med cashewnødder, paranødder eller pinjekerner. 

 

Comment