Glutenfri gulerodsbolle

Er du sulten efter boller,
men vil gerne undgå gluten?


VORES populære glutenfrie gulerodsboller.

Gluten kan lave ravage i din tarm og faktisk også påvirke dit immunforsvar negativt.  Mange dansker lider af irriteret tyktarm, oppustethed, forstoppelse, diarre eller bare en dårligt fungerende fordøjelse.

Lider du af  irritabel tarm og dårlig fordøjelse, så anbefaler vi at du prøver et par måneder uden gluten, da det vil sikre dig en sund fordøjelse og tarmflora.

Prøv denne opskrift og bliv overrasket, over det lækre alternativ til hvedebrødet.

De er lynhurtige at lave, da de ikke skal hæve og så er de helt uden mælk og gær – Nemmere og sundere bliver det ikke!

Ud af denne opskrift får du ca. 12 stk. luftige gulerodsboller

  • 5 dl lunkent vand
  • 20 g fiberHUSK
  • ca 160 g revet gulerod
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 20 g græskarkerner
  • 20 g solsikkekerner
  • 20 g hørfrø
  • 20 g sesamfrø
  • 120 g majsmel
  • 120 g rismel
  • 80 g risflager
  • 80 g boghvedemel

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200C.

Pisk FiberHusk ud i vandet. Lad blandingen stå nogle minutter indtil den er gelateret. Riv i mellemtiden gulerødder, så de er klar.

Kom først olie og de revne grøntsager i FiberHusk massen. Rør det godt sammen med elpisker eller røremaskine.

Rør dernæst kerner, olie, salt i og dernæst kommer du langsomt de forskellige slags mel i.

Dejen skal blive ved med at være "våd" og geleagtig. Form bollerne med fugtige hænder eller sæt dem med 2 skeer på bageplade med bagepapir. Drys evt med lidt majsmel.

Bag dem i ca. 30 minutter ved 200g. Ovndøren må ikke åbnes mens de bager.

Lad bollerne køle af på en rist og nyd dem med tandsmør :-)

 

Comment