En af vores yndlingsretter på Sri Lanka er Dalh – skøn og velsmagende vegetarret, som er super let at lave derhjemme. Vi kan slet ikke lade være med at dele opskriften med dig:

•3-4 skalotteløg
•4 fed hvidløg
•1 rød chili
•5-6 cm frisk ingefær
(alt dette hakkes fint – vi gør det i vores foodprocessor)

Kom de hakkede ingredienser op i en tykbundet gryde med smeltet kokosolie. Svits det til det ikke længere dufter af ”friske” ingredienser. Tilsæt 1 spsk Graham Masala paste fra glas (et krydderi du kan få i de fleste supermarkeder) og 1 spsk Graham Masala krydderi i pulverform. Pas på det ikke brænder på.
Tilsæt nu:

•5 dl røde linser
•250 ml flåede eller mosede tomater (helst fra glas)
•5 Kefir limeblade (vi har dem altid i fryseren)
•3 dl vand
•Salt efter smag

Lad retten stå og simre til linserne er kogt helt møre. Retten kan tåle at stå og simre på svagt blus i flere timer. Det giver mere smag. Server i små skåle og pynt med frisk koriander.
Mættende og velsmagende til en vegetardag!

Comment