DAGBOG FRA SRI LANKA

DEN ULTIMATIVE YOGA- OG MEDITATIONSREJSE

BESØG AF LÆGEN 1 TIME EFTER MIN ANKOMST

Så er jeg kommet til Sri Lanka. Velkommen i varmen. Her er en høj luftfugtighed, og en dejlig varme har budt mig velkommen. Der er kun ca. 15 minutters kørsel fra lufthavnen til Resortet, hvor jeg skal være de næste 8 dage.

Jeg er blevet budt varmt og hjerteligt velkommen med en flot lille buket blomster og et dejligt glas friskpresset juice ved ankomsten til Resortet, og jeg er blevet vist lidt rundt og har nu fået min egen private villa, hvor jeg skal bo. Der er godt nok dømt stilhed, ro og udrensning!

Min villa er indrettet med et udendørs privat behandlerrum, en skøn grøn gårdhave med liggestol og spisebord. Når jeg krydser min gårdhave, kommer jeg til mit værelse. Et stort skønt værelse med flot og enkelt indrettet teaktræsmøbler, en stor seng, et lille rum med garderobe, safety boks og køleskab. Badeværelset er både indendørs og udendørs.

Der er ingen spiritus i minibaren – der er kun vand! Og musikanlægget er udelukkende fyldt med afslapningsmusik og meditationsmusik. Nu er det alvor, kan jeg mærke! Intet tv, ingen mobil, ingen computer, ingen iPod med musik – alt er efterladt der hjemme. Hold da op – jeg kan mærke en rastløshed kommer snigende, og føler det hele er ret provokerende lige nu. Måske er jeg ret bange for den stress, som jeg ved, at jeg skal i gang med at give slip på?

Det hjælper mig lidt, at alle er smilende og imødekommende og tager alt med en helt utrolig stor ro og afslappethed.

Jeg har netop fået pakket ud, fundet min solhat og solbriller frem og lagt mig i min solseng i min lille gårdhave, og det ringer på døren. Det er min ayurvediske læge – Nani, der kommer. Hun er en ung og utrolig sød kvinde i hvid kittel med et gammeldags blodtryksapparat under armen. "Må jeg komme indenfor" spørger hun forsigtigt. En konsultation med lægen foregår altid i egen private villa.

Vi sætter os ned og Nani forklarer først lidt om Ayurveda og hvilke behandlinger de tilbyder her på resortet. Nani stiller mig en masse spørgsmål omkring mit helbred og psyke. Hvordan er min fordøjelse, hvordan er mine spisevaner, er jeg stresset, har jeg spændinger i kroppen, er jeg mest til sødt, surt, salt eller bittert? Hvordan er mit sexdrive, hvilke problemer er jeg kommet med? Og så er det, at min liste kommer på bordet!

Jeg har taget min liste med hjemmefra, så jeg er sikker på, at få det hele med. Jeg ved også, at jeg hurtig kan glemme, hvordan jeg har haft det, hvis ikke jeg får det skrevet ned. Nani og jeg får os en god lang snak på en halv times tid. Jeg har tillid til kvinden med det samme og glæder mig faktisk bare til at komme i gang med de forskellige behandlinger.

Nani måler mit blodtryk, som var 110/70 og en puls på 68 slag i minuttet.  Efter Ayurvediske forskrifter skal min hvilepuls ligge på 72 slag pr. minut. 
Det viser kroppen er i perfekt balance. Så jeg har en svag ubalance i kroppen, der skal arbejdes på de næste 8 dage.

Jeg fortæller lægen, at jeg rigtig gerne vil tabe mig ca. 6 kg og forklarer hende, at det tidligere var min normalvægt. Efter jeg for 4 år siden stoppede med at ryge, har jeg haft svært ved, at tabe de sidste kilo. Jeg fornemmer dog hurtigt, at Nani synes, der er andre ting på min liste, der er vigtigere lige nu.

Det foregår på den måde, at jeg hver eneste dag under mit ophold her på Sri Lanka vil få besøg af en læge og ud fra målinger og snak, vil mit daglige behandlingsforløb blive planlagt.

I dag starter vi stille og roligt op med 1 times oliemassage på hele kroppen, en hovedbundsmassage og en ansigtsmassage. Alt i alt ca. 2 ½ times behandling. Det er lige til at klare. En kropsmassage afsluttes altid med en lille varm urtebyld, der trykkes med over hele kroppen. Det er som at være i himlen.

Nani mener ikke, at min krop skal have mere i dag efter den lange rejse. Jeg nikker bare samtykkende, for hvad ved jeg?

Jeg får udleveret badekåbe og nogle engangstrusser. Mens jeg klæder om, gør min behandler sig klar på den anden side af min gårdhave. Det er et rigtig godt princip, at alle behandlinger og lægebesøg foregår hos mig privat. Jeg skal overhovedet ikke bevæge mig ud af min villa. Det er da luksus på 1. klasse!

Min behandler - en lille sød og smilende ung kvinde. Alle kvinder bliver altid behandlet af kvinder og alle mænd bliver behandlet af mænd.
Hun starter med at give mig endnu en lille buket blomster og starter med at vaske mine fødder. Fodbadet er fyldt med smukke tempelblomster, og alt er nøje afstemt og i harmonisk balance med naturen. Jeg lægger mig på briksen, og de næste timer viser sig at være henvist til Paradis. Det er intet mindre end fantastisk. Jeg kan allerede nu fornemme, at jeg begynder at falde til ro, slappe af og give slip. Efter min massage er det vigtigt jeg ikke får sol på kroppen og hviler på mit værelse i 45 minutter, inden jeg kan tage mig et langt varmt bad og få olien ud af håret. 
Der bliver serveret mig en dejlig velsmagende kop varm urtete Nemullia. Der følger små sedler med til hver servering, så jeg kan se, hvad det er jeg drikker og hvad det er godt for.  Jeg fornemmer allerede hele min krop og mit sind er kommet på 100 % selvforkælelses tur. Dette burde være enhver mands ret!

Det er tid til yoga! Der følger dagligt yoga og meditation med denne tur. Klokken er 17.00, og jeg hilser pænt på min yoga Guru Saraath, som netop er ankommet. De første par dage skal vi dyrke yoga om aftenen ved solnedgang, da smidigheden er lidt bedre om aftenen end om morgenen. Senere på ugen dyrker vi yoga tidligt morgen. Igen foregår det hele udenfor. Min nye yoga Guru ser høj, slank og ung ud. Han forklarer lidt om yoga og siger, at vi skal dyrke en kombination at Hatha og Kundalini yoga. Han siger vi alle kan fuldstændig stoppe vores ældningsproces med yoga. Nu er det jeg lytter!

Han fortæller mig, at han er 53 år gammel. Det er bevis nok for mig. Han har færre rynker i hele ansigtet, end da jeg var 20 år gammel. Jeg er fuldstændig målløs og imponeret og er tændt på at komme i gang. Det viser sig at blive noget af et "wake-up call" for mig. Jeg er fuldstændig stiv i alle mine led, og hele min rygsøjle er stiv som et bræt. Uanset hvilken yogastilling jeg går ud og ind af, er jeg nærmest helt gasblå i hovedet og puster og sveder. Relax, relax, relax... lyder det hele tiden fra min Guru.

Jeg kan mærke, hvor godt det er for mig og får straks lyst til at melde mig til yoga, når jeg kommer hjem. Yogatimen afsluttes med en guidet meditation og afslapning. Saraath fortæller os, hvorfor meditation er en rigtig vigtig del af vores hverdag og lover vi lærer at meditere, inden vi tager hjem igen.

Min aftensmad serveres, når jeg selv har lyst. Det hele handler meget om at mærke efter. Jeg kan selv vælge, om jeg vil have aftensmaden serveret i min egen villa, eller jeg vil have den serveret på restauranten. I aften vælger jeg, at få den serveret på mit værelse, hvor jeg kan sidde i mit nattøj og bare slappe af.

Menuen består af 3 retter. Forretten er grøn salat og en varm grøntsags suppe. Hovedretten er brune ris med to sammenkogte vegetariske karryretter – 
den ene gul og den anden brun. Det smager virkelig himmelsk og er indbydende anrettet med masser af farver. Jeg får straks lyst til at lære at lave mad på denne facon. Desserten er en tallerken med forskelligt udskåret frisk frugt. 
Hvis det er en slankekur, så glæder jeg mig!

Det er blevet mørkt, og jeg er ved at være træt. Jeg sætter noget afslapningsmusik på og tager retning mod sengen. Kan mærke den lange flyvetur er ved at indhente mig og en smule jetlag melder sig. Min allerførste dag på Ayurvedisk Resort på Sri Lanka har været en oplevelse. Jeg er stadig spændt, forventningsfuld og også lidt på vagt. Jeg kan mærke, at det virker ret angstprovokerende på mig, at skulle til at give slip på alle mine små skavanker. På den ene side vil jeg jo gerne af med dem alle sammen og på den anden side, opdager jeg jo nu også, at det også er ret trygt at have dem! Ja, det lyder fjollet, men vi bruger vel alle vores gener til et eller andet? Så jeg har besluttet mig for at komme ud af min komfortzone og sætte mål mod optimalt helbred og høj energi.


Godnat herfra!

 

DAGBOG FRA SRI LANKA
 

 UGEN INDEN AFREJSE

 DAG 1

 DAG 2

 DAG 3

 DAG 4

 DAG 5

 DAG 6

 DAG 7

 

JEG VIL GERNE VIDE MERE OM TUREN TIL SRI LANKA

Navn *
Navn