DAGBOG FRA SRI LANKA

DEN ULTIMATIVE YOGA OG MEDITATIONS REJSE

AFGIFTNINGEN ER GODT I GANG

Efter min morgenrutine med kogt vand og honning og De 5 Tibetanere er jeg klar til en ny dag for krop og sjæl. Afgiftningen er gået i gang kan jeg konstatere med mine hyppige toiletbesøg i løbet af natten og morgenen. Jeg har på ingen måder ondt i maven, men der er mere i maven end jeg lige regnede med, som skulle ud. Hm...ja, hvordan får jeg lige formuleret det på en appetitlig måde? Det kan jeg vist ikke?

Morgenmaden var i dag en stor overraskelse. De søde tjenere havde dækket 
op til mig, som skulle jeg på picnic. Der var dækket op på gulvet på en blød 
madras med blomster, røgelse og små stearinlys over alt. Her sad jeg som 
på en trone midt ud for poolen og lod mig forkæle med blå himmel, fuglekvidder 
og smilende tjenere omkring mig. Jeg fik serveret en hel Kongekokosnød med 
sugerør, frisk frugt og brun risgrød efterfulgt at grøn spiret yams med chili og 
friskrevet kokosnød. Hold op hvor er jeg mæt. 

Det er helt utroligt, så velsmagende og mættende maden er her på stedet. 
Jeg begynder langsomt at forstå forskellen på god mad med højt næringsindhold 
og tom fastfood mad, der ikke mætter med til gengæld feder og gør os syge! 
Hvad i alverden har fået de fleste af os til at søge så langt væk fra vores sande natur

Dr. Arnand har været forbi til den daglige morgenkonsultation. Han har mig mistænkt for, at have noget urinsyre i kroppen siden jeg har knyster og er så stiv i mine led. Han skriver en masse ned på recept til mig, og nu er jeg ret spændt på at se, hvad de kommer med?

Dagens behandlinger står igen på helkropsmassage, hovedbundsmassage og en speciel olie/rygsøjlebehandling. Hvad er nu det? Ja, det er en form for dej, der trilles i en lang pølse og former en cirkel på min ryg. I denne cirkel hældes der en helt speciel form for varm olie med urter i. Det skal jeg ligge med i 40 minutter. Jeg kan rent faktisk mærke at området ved min lænd slapper mere af, og jeg havde de mest utrolige drømme undervejs, mens jeg lå der i skyggen på min private "spa-terrasse" i min egen villa. Mine ømme knyster er blevet pakket ind i nogle sorte urter, som jeg skal gå med nogle timer, eller så længe jeg har lyst.

Trænger ellers til et bad, da jeg er smurt ind i olie fra top til tå – håber det virker som en god hårkur med alt det olie i håret hver dag?

Frokost i min gårdhave i dag. Igen grønt salat med en vidunderlig pesto og en gul gurkemeje-suppe, kogte grøntsager med fisk i gul karry. En rød og en gul banan til dessert. På Sri Lanka findes der 18 forskellige typer bananer! Tænk – jeg troede en banan var en banan?

Jeg kan ikke engang spise halvdelen, hvilket igen overrasker mig. Synes allerede jeg kan fornemme, at jeg har tabt mig? Jeg bliver så sund og lækker - endnu mere sund og lækker.

Kl. 16.00 kom min læge igen – denne gang var det akupunktur, som jeg skulle have. Jeg er ikke ligefrem begejstret for nåle, men jeg må indrømme, at han gjorde det uden jeg overhovedet bemærkede det. Der var kun en enkelt nål ved min ene ankel der nev lidt. Jeg skulle ligge med nålene i ca. 35 minutter. 
Det er simpelthen sådan en luksus at alt og alle kommer til min villa – jeg skal kun koncentrere mig om at slappe af, nyde det og heale min krop.

Endnu mere fantastisk er det, at alle behandlinger foregår udenfor i denne skønne temperatur på omkring 28 grader. En let brise, trækronernes vislen og fuglekvidder er det eneste, som jeg kan høre i baggrunden.

Senere er det igen tid til yoga med Saraath. Synes allerede jeg kan fornemme en forbedring af min smidighed og udholdenhed. Men yoga er på ingen måder en præstation eller konkurrence. Yoga er en livslang proces, hvor det blot er vigtigt at være præcis på det niveau lige nu, hvor jeg er. Ingen sammenligninger eller pres. Bare nyd hver eneste stilling.

Min Guru guider mig igennem den daglige meditation, og jeg slapper helt af i mit sind. Det er sådan en rar fornemmelse, at slippe alle bekymringer, stress, spekulationer og negative tanker. Bare holde mentalt frikvarter og føle fuldkommen frihed og lykke. Det hjælper mig faktisk til en større forståelse, at jeg her på turen netop har læst bogen: "Det vågne menneske" af Barbera Berger, som er en guide til sindets kraft. Jeg kan kun anbefale at tage nogle gode bøger med på turen. Martin har dog også et rigtig spændende udvalg af bøger med til udlån.

Her på resortet har de et motto: "Ikke 2 dage må være ens". Det lever de så sandelig også op til her til aften. Aftensmaden bliver serveret på terrassen i min villa. Da tjeneren bankede på for at sige "værsgo´" åbnede jeg døren til en gårdhave fyldt med små flydende lys, fakler, blomster over alt og en lille mand siddende i mørket og spillede sød musik på sin mandolin.

Sikke en overraskelse. Jeg er dybt taknemmelig for, at alle de søde mennesker gør så meget ud af mig og giver mig alle de gode oplevelser. Af hjertet tak!

Maden er igen pragtfuld. Det lyder måske mærkeligt, men jeg er vældig overrasket over, hvor godt vegetarmad kan smage. Her har jeg en del at lære og glæder mig til madlavningskurset på fredag. Det minder mig om, at de små brune "sukkerknalde" jeg skrev om forleden, overhovedet ikke er sukker! Det er ren honning! Og som jeg har lært, er honning noget af det mest helbredende føde for min krop. Jeg har bedt om at købe 8 pakker med mig hjem.

Min urtete indtager jeg i sengen med min gode bog. Det har været en lang og spændende dag, og min krop er virkelig på arbejde. Jeg trænger til at få en lang nats søvn.

 

DAGBOG FRA SRI LANKA
 

 UGEN INDEN AFREJSE

 DAG 1

 DAG 2

 DAG 3

 DAG 4

 DAG 5

 DAG 6

 DAG 7

 

JEG VIL GERNE VIDE MERE OM TUREN TIL SRI LANKA

Navn *
Navn