DAGBOG FRA SRI LANKA

DEN ULTIMATIVE YOGA OG MEDITATIONS REJSE

TO DAGE ER VIRKELIG ALDRIG ENS

Det ringer på døren og klokken er 6.30. Mit honningvand er serveret, og jeg skal op. Jeg har sovet som en drøm, men er stadig stiv i kroppen og skal lige i gang. Ikke at der er noget nyt i det, men hernede opfatter de min stivhed som en ubalance, der skal tages alvorligt og rettes op på.

Klokken er blevet 7.30, og vi skal dyrke yoga. Nu er vi kommet til morgenyoga. Det er simpelthen en kombination af enormt skønt og hæsligt. Jeg puster og stønner stadig og kan ikke blive i den samme stilling mere end maksimum 1 minut, så bliver det for voldsomt. Yoga programmet er endda lagt for begyndere og Saraath har endda en rigtig god fornemmelse for hvor vi alle på holdet er i niveau. Han presser os aldrig til mere ende hvad der er godt for os.

Han fortæller os, at han altid sover på gulvet på et meget tyndt underlag. Madrasser er noget rigtig skidt siger han, det gør alle mennesker stive i kroppen. Mon det er et budskab til mig?

Jeg er altid meget stiv i kroppen når jeg vågner om morgenen. Skal jeg mon vinke farvel til min ellers højtelskede seng og blot have en underlag? Det lyder måske voldsomt, men jeg har lovet mig selv at prøve det af, så i nat vil jeg prøve at sove på gulvet, kun med underlaget fra solsengen. Den oplevelse skriver jeg mere om i morgen.

Yoga er en storslået måde at starte dagen på. Jeg har lyst til at tage min Guru med hjem i kufferten. I første omgang har jeg taget et foto af ham, som jeg vil hænge op der hjemme. Det skulle gerne minde mig om, at fortsætte de gode rutiner.

Morgenmaden serveres i solen med små lækre rispandekager, der bliver stegt ved bordet. Dejlig frisk melonjuice, frisk frugt og forskellige karry grøntsager. Jeg gentager lige mig selv: Det er simpelthen så lækkert.

Dagen løber af sted. Besøg af lægen som altid, 3 timers behandling, ½ times hvile og så i bad og så frokost. Det var nærmest den dag. Jeg er tæt på at få stress over, jeg ikke når at sole lidt mere. Jeg vil selvfølgelig gerne komme 10 år yngre hjem, men også gerne med lidt kulør i kinderne.

dagbog-4-hospitalet-zennie-foran-250x200.png

I dag klokken 16.00 skal jeg være på et laboratorium i Negombo, hvor de skal teste min urin. Dr. Arnand mener jeg kan have noget urinsyregift og vil tjekke med nogle tests fra hospitalet. Laboratoriet ligger på et hospital nogle få minutter fra resortet. Det ser overraskende rent og pænt ud, dog en smule gammeldags. Alt personale er utrolig venligt, smilende og interesserede. Jeg får et lille bæger jeg skal tisse i og efter 30 minutter, har jeg svaret. Der er INGEN urinsyrer eller andet fundet i min urin, og jeg menes at være fuldkommen sund og rask. Vi må konstatere, at jeg blot er for stresset og får bevæget og strukket mig alt for lidt. Endnu et godt tegn på, hvor godt yoga er for mig.

Jeg blev kørt i tuktuk til hospitalet. Mens jeg ventede på svar, kørte min chauffør mig en tur til det lokale supermarked. Jeg købte en masse lokale krydderier, brune risnudler og cashewnødder. Jeg gik af sted med en kæmpe bærepose og havde købt for ca. 120,- kr. For ikke at tale om prisen på min laboratorietest: 6,- kr. – ja du læser rigtig 6,- kr. Det kan jeg ikke engang købe en pose Haribo for derhjemme.

Tilbage til resortet, hvor jeg lige skal nå at være med til at lave de daglige 5 Tibetanere. Jeg føler mig stærk som en okse med alt det motion!

Ikke én dag er ens. Da jeg kommer tilbage til min villa, havde de fyldt mit udendørs badekar med bobler, blomster og små fyrfadslys over det hele. Jeg føler mig virkelig forkælet og heldig. Tænk sig alle disse mennesker arrangerer alt dette for mig. Hver eneste dag er en overraskelse.

Kl. 18.30 er det blevet tid til musikterapi. Dr. L.P. Sisira kommer til min villa med sin sitar (den ligner en guitar). Dr. Sisira har sit eget institut, hvor han behandler depressioner, angst, stress og meget mere. Han arbejder sammen med hospitalsvæsenet, regeringen og sågar fængselsvæsenet, hvor hans musikterapi er blevet implementeret. Han stiller op i min villa og forklarer mig, hvorfor musikterapi er så helbredende på sindet, og hvordan det i dag er videnskabeligt bevist, at musikterapi har en enorm helbredende effekt. Selv på små ufødte fostre i moders mave, kan det have indflydelse på hjernens udvikling.

dagbog-4-restaurant-om-aftenen-225x190.png

Dr. Sisira spiller både individuelt for person til person og i større grupper. Alt efter ønske. Jeg får enetime og nyder den meditative musik med lukkede øjne. Dr. Sisira tilbyder samtaleterapi, hvis jeg skulle føle behov. Han er et yderst sympatisk væsen, og jeg sidder og beundrer hans ro og den levende udstråling, som han har. Han har studeret i Indien i mere end 12 år for at kunne frembringe netop disse helbredende toner på sin guitar. Igen følger jeg mig heldig. Tænk at jeg får alle disse oplevelser.

I dag har jeg lyst til at spise min aftensmad på restauranten. Det er første gang i de dage, jeg har været her. Der er sket så meget i dag, så jeg spiser den dejlige mad og vender tilbage på mit værelse med en kop lun urtete i hånden. Jeg har lyst til at være alene og nyde den indre fred og tilfredshed, som jeg er kommet i kontakt med gennem min musikterapi.

 

DAGBOG FRA SRI LANKA
 

 UGEN INDEN AFREJSE

 DAG 1

 DAG 2

 DAG 3

 DAG 4

 DAG 5

 DAG 6

 DAG 7

 

JEG VIL GERNE VIDE MERE OM TUREN TIL SRI LANKA

Navn *
Navn