DAGBOG FRA SRI LANKA

DEN ULTIMATIVE YOGA OG MEDITATIONS REJSE

URTEBAD OG BYBESØG

Klokken er igen blevet 06.30, og det ringer på døren med kogt vand med honning. Der er ingen vægt på stedet – hvilket egentlig er godt for mig – ellers ville jeg bare veje mig hver eneste dag og have mit fokus på vægten og ikke på afstresningen. Men alligevel er jeg ved at være spændt på, om jeg har tabt mig? Jeg prøver et par meget stramme hvide jeans jeg har med og håber jeg kan mærke forskel. En lille bitte smule kan jeg faktisk godt! Jubii.

Yoga kl. 07.00. Det er hårdt og godt. Det er utroligt hvor hurtig kroppen reagerer. Første dag kunne jeg overhovedet ikke sidde på mine ankler, og i dag kan jeg sidde stille på mine ankler i mere end 1 minut. Det er vildt for mig! Det har jeg aldrig kunnet før.

Efter yoga og meditation får vi os en lille snak med vores guru. Vi taler om, at lykken findes i vores hjerter og ingen andre steder. Det er også min egen overbevisning. Men alligevel til tider så svær at finde ind til. Guruen fortæller om, hvor powerfuldt meditation er, både for én selv, men også for omgivelserne. Meditation kan være med til at skabe fred på jorden.

Jeg kan mærke, at det er noget jeg godt kan få resten af dagen til at gå med, at spekulere over og fordybe mig i.

Igen en lækker morgenmad under den bagende sol.

En anbefaling når du selv skal af sted: Medbring udelukkende løst og meget tyndt tøj. Selv en lille sommerkjole sveder jeg i kl. 8 om morgenen.

Dr. Arnand er forbi til min daglige konsultation. Jeg fortsætter med alt min udrensende urtemedicin, som gerne skulle virke helbredende på alle de symptomer, som jeg har givet ham. I dag er mine 3 daglige behandlinger olie hovedbundsmassage i 1 time, ansigtsbehandling med div. masker og massage, samt en helkropsskub og maske lavet af urter, ler, honning og grønne blade.

Først blev jeg smurt ind fra top til tå, hvorefter jeg ligger med indpakningen i 20 minutter og lader urterne virke. Herefter kommer min behandler og skrubber det ind i huden og så er det tid til et lækkert lunt urtebad. Et stort flot træbadekar er fyldt med varmt vand og urter, og rundt omkring er der igen pyntet op med smukke blomster, levende lys og røgelsespinde. Alt er gjort med stor kærlighed og energi. Jeg har fået den blødeste babyhud. Alt dette er kun lavet af naturens egne produkter! Ikke nogen fine franske mærker eller noget. Nej, det er alt sammen back to basic. Såre enkelt og enormt effektivt.

Nu er jeg ved at vænne mig til det. Alle 3 måltider hver eneste dag, består altid af mindst 3 retter. Altid en slags salat, så en lækker krydret grøntsags suppe, og som regel en risret med grøntsager. Altid frisk frugt til dessert. Uhm...

Efter et eftermiddagshvil vil jeg en tur ned til Negombo city. Jeg tager resortets tuktuk ind til centrum. Det tager ca. 8 minutter i fuld myldretid. Det vrimler med mennesker, hunde, høns og andet godt. Knallerter, motorcykler og tuktuks fylder det meste af gadebilledet. Jeg er på jagt efter en skrædder. Jeg vil gerne have syet et par lette sommerkjoler. Min chauffør viser mig hen til et sjovt lille sted, som jeg aldrig selv ville have fundet. Der er masser af mennesker der sidder og syr i baglokalet. Jeg finder noget stof og prutter lidt om prisen. Aftalen bliver 110,- kr. for en sommerkjole. Jeg henter den om et par dage – så må jeg se om kvaliteten kan leve op til mine forventninger?

Jeg må ellers sige, at der intet andet ved denne tur, der har skuffet mig til nu. Folkene, servicen, maden, behandlingerne, yogaen – ja det hele har levet fuldt op til mine forventninger. Jeg kan mærke en dyb ro og en indre stilhed, der ikke har været hos mig længe. Jeg er stille og har også brug for at være alene og bare fordybe mig i mine tanker. Det føles som om mit sind står stille. Jeg føler mig mere afslappet, end jeg længe kan erindre. Og alligevel sagde min yogaguru her til morgen, at jeg er stresset. Han hev mig hårdt i håret på toppen af mit hoved og sagde, at min pande og mit 3. øje ikke kunne slappe af under meditationen. Hvad er det, der stresser dig i livet, spurgte han omsorgsfuldt? Sikke et spørgsmål at få klokken 7 om morgenen.

Der er vist et par rutiner, der skal laves om, når jeg kommer hjem. Men det er jo netop også derfor, at jeg har givet mig selv den gave at tage af sted på denne tur. Jeg vil noget mere og noget bedre med mit liv, end blot at lade stå til og acceptere de livsstilssygdomme der langsomt indhenter de fleste af os, hvis vi ikke behandler vores kroppe og sind med fornuft og kærlighed. For mig er det ikke nok at blive gammel. Jeg vil være frisk, rørig, glad og gammel.

 

DAGBOG FRA SRI LANKA
 

 UGEN INDEN AFREJSE

 DAG 1

 DAG 2

 DAG 3

 DAG 4

 DAG 5

 DAG 6

 DAG 7

 

JEG VIL GERNE VIDE MERE OM TUREN TIL SRI LANKA

Navn *
Navn