DAGBOG FRA SRI LANKA

DEN ULTIMATIVE YOGA OG MEDITATIONS REJSE

LAVEMENT OG SKØNNE BEHANDLINGER

Jeg er allerede nu blevet dybt afhængig af både kogt vand med honning, morgenyoga og meditation. Det er simpelthen fantastisk at starte dagen på den måde. Jeg kan mærke, at jeg har forandret figur og tror, at jeg har tabt mig. Det er bemærkelsesværdigt, når jeg hjemme nærmest kun spiser halvdelen af, hvad jeg får herude. Forskellen er sikkert, at her får jeg det rigtige til min kropstype, og jeg får nok til at holde min forbrænding højt hele dagen. Hjemme er jeg meget slem til at få for lidt morgenmad og frokost og så gå amok til aften. Ayurveda anbefaler at spise et stort morgenmåltid – helst inden 08.30 om morgenen. Frokost inden 13.00 og aftensmad minimum 2 timer inden sengetid.

Det er alligevel utroligt, hvad 5 dage kan gøre. Mine knyster har aldrig, og jeg understreger ALDRIG haft det bedre. De er ikke ømme mere, og jeg kan ligefrem tåle at få massage på dem. Jeg er overhovedet ikke oppustet mere. Min hud er flot og babyblød, jeg er rolig og afslappet og føler en indre harmoni. Jeg bliver ikke irriteret og kortluntet. Min hovedpine er væk, og jeg føler mig generelt bare mere frisk i krop og sind. Jeg er stadig noget stiv i led og muskler, men alligevel lidt bedre end, da jeg ankom for nogle dage siden.

Så jeg kan allerede i dag konkludere, at det går i den rigtige retning.

Dybt i mit hjerte ville jeg virkelig ønske, at alle ville give sig selv den gave, at komme på sådan eller lignende ophold. Det er virkelig en øjenåbner for de mange muligheder vi alle har for at passe godt på vores krop og sundhed. Her føler jeg en stor frihed. Frihed til at vælge hvad der er godt for mig! Så igen takker jeg, fordi jeg er endt her og har lært en masse nyt, der vil gavne mig i mange år frem i livet.

Lægen var forbi til morgenkonsultation, og jeg fortsætter min urtemedicin og udrensning. Min puls er på 72 og mit blodtryk er 90/60 som sædvanlig. Dr. Arnand siger jeg ser gladere ud i dag? Det er jeg vist også.

I dag ordinerer han en oliekropsmassage, en ansigtsbehandling og 20 minutter i en dampboks. Det er en rygende varm trækasse, hvor kun mit hoved stikker ud. Der kommer damp med udrensende urter forneden i boksen. Jeg siger dig det er varmt. Puha hvor jeg sveder. Jeg forsøgte at meditere, slå tankerne fra og tænke på alt andet end damp, men jeg kunne dårligt nok holde ud at lukke mine øjne. Det var lange 20 minutter og en hed omgang. Da jeg skulle ud blev jeg svimmel og måtte drikke godt med vand, inden jeg kunne lægge mig på sengen og slappe af. Dampen virker meget udrensende og slankende, så jeg skal helt sikkert af sted igen i morgen!

Det er rigtig varmt i dag, og det er næsten kun resortets pool der er værd at være i. Jeg har forsøgt at sole mig lidt, men det bliver hurtigt for varmt. Jeg nyder det dejlige lunkne vand i poolen og nyder at gøre ingenting her til eftermiddag.

Kl. 15.30 går det løs! Nu er det blevet tid til lavement. Jeg er lidt spændt på, hvordan det er. Jeg har ofte fået tarmskylninger derhjemme, men aldrig prøvet denne form for lavement. Lægerne kommer til min villa og beder mig tage plads på briksen. Jeg skal ligge på min venstre side og slappe helt af. Jeg har taget en kjole på, så jeg ikke føler mig helt henlagt til "Eva-kostume". Lægen rækker mig et sterilt éngangs-gummi-indføringsrør, som jeg skal have op bag i. Han gør det ganske forsigtigt, og det er hverken ubehageligt eller gør ondt. Jeg mærker dårligt nok noget, og det går hurtigt. Han sprøjter 50 ml lunken olie med masser af forskellige urter op bag i. Jeg skal ligge fladt på briksen i min. 10 minutter og dernæst gå ind i min seng og hvile mig en time, inden jeg må gå på toilettet. Denne form for behandling kaldet for "vasti" og er en af de væsentlige behandlinger i den Ayurvediske videnskab.

Jeg lovede vist nok at skrive, hvordan det ville være at sove på gulvet. Jeg må skuffe dig og sige, at jeg foretrak min madras og mit moskitonet, når alt kom til alt. Det er ikke fordi det vrimler med myg, men min angst for edderkopper gør, at det er mere trygt for mig at være inde bag et net, når jeg skal sove. Dog må jeg indrømme, at jeg i mit eget hus i Danmark har flere edderkopper, end jeg har set her. Det dyr jeg mest ser her, er et lille gråt egern, der danser rundt mellem træerne og sidder og kigger nysgerrigt på mig, når jeg spiser. De er så søde.

Kl. 17.00 er der De 5 Tibetanere. Jeg mærker hvordan det bliver lettere og lettere for mig at lave øvelserne, og min smidighed forbedres hastigt.

Kl. 18.30 er der madlavningskursus. Vi lærer at lave kokosmælk, bage små sunde madbrød og lave en lækker karry/linseret. Al mad er vegetarisk og efter Ayurvediske forskrifter. Jeg vil gerne have lært endnu mere, men det ved jeg, at Martin er ved at ændre på til næste hold. Han har lovet at lægge opskrifterne på hjemmesiden, så alle kan få gavn af dem.

 

DAGBOG FRA SRI LANKA
 

 UGEN INDEN AFREJSE

 DAG 1

 DAG 2

 DAG 3

 DAG 4

 DAG 5

 DAG 6

 DAG 7

 

JEG VIL GERNE VIDE MERE OM TUREN TIL SRI LANKA

Navn *
Navn