DAGBOG FRA SRI LANKA

DEN ULTIMATIVE YOGA OG MEDITATIONS REJSE

MÆLK OG HONNING

Det er ved at være slut for denne gang. Men bestemt ikke for altid. Jeg er allerede i gang med at tænke min kalender igennem, så jeg kan komme tilbage så snart som muligt.

Det er sidste dag med vores yoga Guru Saraath. Ham kommer jeg godt nok til at savne. Han er et meget inspirerende og behageligt menneske, og jeg føler han har meget at lære mig. Jeg ved Martin arbejder på at få ham til Danmark i februar, og det håber jeg på vil ske. Jeg vil være den første til at tilmelde mig alle yogatimer.

Efter morgenmaden er det min sidste lægekonsultation. Der skal gøres status. Det eneste der stadig er tilbage af skavanker, er en smule muskelspændinger. Det er som om min krop er total skrækslagen for at komme ud til den store frihed, som det vil være at leve uden muskelspændinger? Så min egen konklusion er, at problemet nok mere ligger mellem mine ører, end i selve den fysiske krop.

Men ikke desto mindre, vil min læge gerne pakke mig ind i varm mælk med honning og brune ris og komme mig i varmt urtebad. Dernæst en "sirodharda" som er varm olie i det 3. øje der langsomt løber ned fra en messingskål hængende over mit hoved. Jeg afslutter med hoved- og ansigtsmassage. Det er nærmest meditativt for mig, og jeg svæver et sted mellem vågen og sovende tilstand. Det er himmelsk!

Fordi det er sidste dag og afslutning på min udrensning, skal jeg over middag have en ny form for lavement, som i dag består af varmt vand med sesamolie og masser af urter, der har kogt hele natten. Lægen viser mig blandingen med stor stolthed. Han siger denne behandling kurérer mere end 1000 forskellige sygdomme, og jeg kan se på ham, at han ved hvad han taler om.

I dag skal jeg have 600 ml væske den anden vej, end den jeg normalt indtager væske i. Stadig en smule spændt, men det er på ingen måder slemt, og for personalet kan jeg mærke, at det er den mest naturlige behandlingsform og måde at behandle sig selv på. Og uden at gå helt i detaljer, så kan jeg også fortælle dig, at der er stor "bonus" ved det efterfølgende toiletbesøg. Det føles rigtig rart.

Jeg skal også have en næseskylning i dag. Det er faktisk den behandling, som jeg er mest nervøs for. Jeg er lidt sart over for min næse. Jeg skulle ligge på ryggen på min briks og lægen stopper vat i det ene næsebor og drypper et par dråber varm olie i det andet næsebor. Og herefter modsat.

Jeg skal trække vejret dybt ind gennem næsen flere gange og vente på, at der kommer slim og andet godt ned i munden for dernæst at spytte det ud. Det er altså ulækkert. Det bryder jeg mig ikke om, men jeg forstår godt, hvorfor det er godt for mig, efter at lægerne har forklaret mig det hele. Næseskylning er specielt godt for folk der har haft bi- og pandehulebetændelse, har nedsat hørelse og dårligt syn.

Jeg har aldrig været vildt plaget af appelsinhud, men lidt har jeg da haft, og det er væk! Det er simpelthen forsvundet!! Jubii. Jeg forstår det næsten ikke? Men det er altså sandt nok. Jeg har ligefrem fået taget et foto, for at få dette store øjeblik foreviget.

Sidst på eftermiddagen er der for sidste gang De 5 Tibetanere. Nu føler jeg mig fuldstændig klar og udrustet til at tage hjem og fortsætte denne gode daglige rutine. Det er øvelser, som jeg kan lave hver eneste dag derhjemme og vil sikre mig et godt energiflow i kroppen og holde mig en super form.

Så ud over at have haft en helt fantastisk tur, er blevet forkælet med alle former for gode behandlinger, sund mad og solskin, så har jeg også min kuffert fyldt med værktøjer, som jeg kan bruge med det samme, jeg kommer hjem. Jeg kan lave De 5 Tibetanere, jeg har fået meditationsredskaber og gode yogaøvelser samt en kæmpe indsigt i, hvordan jeg plejer mig selv og mit helbred optimalt.

Jeg er slet ikke klar til at rejse hjem. Det har været et uforglemmeligt ophold og i den grad en øjenåbner for mig. Jeg har fået livslange gaver med hjem, som jeg vil bruge på mig selv resten af livet og dele ud til alle dem jeg elsker og til alle dem, der vil have dem. Håber du snart selv kommer af sted. Husk at leve livet sundt og sjovt.

Kærlige hilsner fra en meget glad og tilfreds

 

DAGBOG FRA SRI LANKA
 

 UGEN INDEN AFREJSE

 DAG 1

 DAG 2

 DAG 3

 DAG 4

 DAG 5

 DAG 6

 DAG 7

 

JEG VIL GERNE VIDE MERE OM TUREN TIL SRI LANKA

Navn *
Navn